Meer zzp’ers een NHG-hypotheek

0

Sinds de introductie van de inkomensverklaring voor ondernemers eind 2016 zijn er al meer dan 250 verstrekt. Met deze verklaring kunnen zzp-ers al na een jaar zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten voor een woning met een koopsom tot 245.000 euro.

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) introduceerde de inkomensverklaring omdat door de strengere regelgeving diverse groepen met bijzondere behoeftes, zoals zzp’ers, bij de aankoop van een eigen woning buiten de boot dreigden te vallen.

Marcel Sippekamp, Productmanager Acceptatie bij het Waarborgfonds merkt op dat er iedere maand meer inkomensverklaringen worden afgegeven aan zzp’ers. Hij verwacht dit jaar al op 1.000 stuks uit te komen. Ook het aantal geldverstrekkers dat zich aansluit bij het initiatief van het WEW blijft groeien. Zo kunnen zelfstandigen sinds kort tevens terecht bij Rabobank en Lloyds Bank.

Nieuwe doelgroepen

Het WEW is op dit moment volop bezig met de ontwikkeling van slimme maatwerkoplossingen voor andere groepen, zoals senioren en verduurzamers.

 

Foto: De verstrekking van de 250e verklaring is feestelijk gevierd op het kantoor van Hypotheek Visie Bollenstreek. Zelfstandig ondernemer Miriam Küsters ontving bloemen uit handen van franchisenemer Jos van der Lans.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.