Meer vraag naar hypotheekacceptanten

0

Hoewel het aantal vacatures in de financiële wereld sterk is gedaald, zijn er enkele functies waar een stijgende vraag naar is: met name compliance medewerkers en hypotheekacceptanten.

Tjerk de Vries, gespecialiseerd in de werving van professionals in de bancaire en financiële sector bij uitzendorganisatie Walters People: “Banken en financiële instellingen zijn flink geraakt door de coronacrisis. Dit is duidelijk terug te zien in het aantal vacatures in de sector, dat in het tweede kwartaal van dit jaar 34% lager lag dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Er is echter ook een lichtpuntje; de vraag naar startende compliance medewerkers blijft onverminderd groot.

Vacaturestop

De Vries: “In het begin van de coronacrisis is er binnen bijna elk vakgebied een stop gezet op het aannemen van personeel. In de bancaire en financiële sector is dit sterk terug te zien binnen contactberoepen, zoals klantadviseurs of financieel adviseurs. In deze tak is er direct flink geschrapt, omdat niemand meer fysiek naar de bank ging voor advies. Het aantal vacatures voor compliance functies bleef stabiel en nam de afgelopen weken zelfs licht toe. De wet- en regelgeving moet namelijk strikt nageleefd blijven worden, vanwege de deadlines die DNB en de AFM hebben gesteld voor banken en financiële instellingen. Ook zie je dat vooral bij bedrijven die geen online sollicitatiegesprekken kunnen voeren of online kunnen onboarden, vacatures worden ingetrokken. Bij bedrijven die wel een online wervingsproces kunnen aanbieden ontstaan voorzichtig weer nieuwe vacatures.”

Hypotheekacceptanten

“Ik verwacht dat de functies die financiële criminaliteit bestrijden nog meer zullen aantrekken”, zegt De Vries. “De vraag naar deze groep professionals zal niet weer direct op hetzelfde niveau komen als voor de crisis, maar een toename verwacht ik zeker. Daarnaast zie ik het aantal vacatures voor hypotheekacceptanten toenemen, wat veroorzaakt wordt door de flinke stijging in het aantal hypotheekaanvragen. Verder verwacht ik een sterke groei in bijzonder beheer. In deze tak worden bedrijven waarmee het slechter gaat begeleid om ze financieel gezonder te maken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.