Meer validatie-instituten welkom bij Obvion

0

Met de uitbreiding van het aantal validatie-instituten waarvan Obvion taxatierapporten accepteert, komt de hypotheekverstrekker tegemoet aan het verzoek van een aantal adviseurs. Obvion accepteert nu de rapportages vanuit NWWI, IValidatie, Taxateurs Unie en Taxatie Validatie Instituut.

De uitbreiding geldt zowel voor aanvragen met als zonder Nationale Hypotheekgarantie. Alle geaccepteerde validatie-instituten zijn aangesloten bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Deze ziet erop toe, dat de kwaliteitsmanagementsystemen van deze validatie-instituten voldoen aan de (Europese) normen.

Reële woningwaarden

Peter Dijks, CCO bij Obvion: “Met deze uitbreiding van taxatiebureaus bieden we kwaliteit, transparantie en onafhankelijkheid. Daardoor krijgen onze adviseurs én klanten deskundig, betrouwbaar en helder inzicht in de manier waarop de getaxeerde waarde van de woning tot stand is gekomen. Daarnaast dragen we bij aan de zorgplicht die onze adviseurs hebben door in het advies aan de klant uit te gaan van reële woningwaarden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.