Meer tijd voor overgang naar nieuw pensioenstelsel

0

Er komt meer tijd voor een zorgvuldige overgang naar het nieuwe pensioenstelsel. Het kabinet komt binnenkort met een algemene maatregel van bestuur (AMvB) waarin de termijn verlengd wordt tot 1 januari 2028.

Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Schouten (foto) voor armoedebeleid, participatie en pensioenen.  Het wetsvoorstel gaat nu naar de Raad van State voor advies. Deze wijziging was al tijdens de behandeling van de pensioenwet toegezegd aan de Eerste Kamer, die had aangedrongen op voldoende tijd voor een zorgvuldige overgang.

Wet toekomst pensioenen

In de Wet toekomst pensioenen stond dat pensioenfondsen tot 1 januari 2027 de tijd hebben om over te gaan naar het nieuwe stelsel. De behandeling van de nieuwe pensioenwet door de Tweede en Eerste Kamer heeft echter veel tijd gevraagd. Daardoor is de tijd voor de fondsen om dit zorgvuldig te doen, kort geworden. De wetswijziging die naar de Raad van State gaat, haalt die genoemde datum uit de pensioenwet en noemt de datum nu in een AMvB.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.