Meer steun voor einde hypotheekrenteaftrek

0

Steeds meer Nederlanders vinden dat de hypotheekrenteaftrek moet worden afgeschaft. Een meerderheid blijft echter voor het behoud van de regeling. De hoogste inkomens zijn het meest voor afschaffing.  Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Een groeiende groep Nederlanders vindt dat de hypotheekrenteaftrek moet worden beëindigd. Was in 2010 nog 23 procent voor afschaffing, in 2012 is dit gestegen tot ruim dertig procent. De steun voor het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek is het grootst bij de twintig procent best verdienende Nederlanders. Van deze inkomensgroep bepleit bijna veertig procent afschaffing. In 2010 was dit nog 26 procent. Het CBS noemt deze groei opmerkelijk, omdat bijna de helft van het totale belastingvoordeel als gevolg van de hypotheekrenteaftrek naar deze hoogste inkomensgroep gaat.

Van de middeninkomens blijft circa zeventig procent voor het behoud van de aftrek. Van de huurders is 42 procent voor afschaffing, voor de eigenaren is dit 27 procent.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.