Meer overstappers via vergelijkingssite

0

Vergelijkingssite Pricewise heeft dit jaar 45% meer overstappers geregistreerd voor de zorgverzekering. Anderzorg en Univé werden het vaakst gekozen bij de vergelijker. Het lijkt er volgens directeur Hans de Kok op dat mensen dit jaar ook bewuster een keuze hebben gemaakt.

“We hebben dit jaar veel meer vragen gekregen van klanten die op zoek waren naar de juiste verzekering voor hun persoonlijke situatie,” zegt De Kok. 75% van de overstappers kiest voor de naturaverzekering, evenveel als vorig jaar. De restitutieverzekering werd iets minder vaak afgesloten dan vorig jaar en de combinatiepolis juist wat meer.

Lage prijs

De meest populaire aanvullende verzekering is die voor de tandarts, met 75% vergoeding tot maximaal 250 euro per jaar als meest gekozen dekking. Bijna de helft van alle zorgverzekeringen werd afgesloten in de laatste vijf dagen van het jaar. Dat Anderzorg en Univé het vaakst zijn afgesloten bij Pricewise laat zien dat prijs bij deze overstappers een belangrijke rol speelt bij de keuze voor een zorgverzekering.

Vaker hoog eigen risico

Het standaard eigen risico van 385 euro blijft verreweg het meest populair, 70% van de overstappers kiest hiervoor. Het hoogste eigen risico van 885 euro wint echter terrein; hier kiest 25% voor. De overige 5% kiest voor een van de bedragen tussen de twee uitersten in (485, 585, 685 of 785 euro). Vorig jaar koos nog maar zo’n 16% van de overstappers bij Pricewise voor het hoogste eigen risico en 79% voor het standaard eigen risico.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.