Meer Nederlanders kiezen voor hoger eigen risico

0

Bijna één op de zes Nederlanders kiest in 2013 voor een hoger vrijwillig eigen risico. In november verhoogde één op de twaalf vrijwillig hun eigen risico. 11,3% sluit voor volgend jaar een zorgverzekering af met het maximale eigen risico van 850 euro. Dit doen zij om een korting te ontvangen op de zorgpremie die kan oplopen tot ruim 25 euro per maand. Dit blijkt uit gegevens van vergelijkingssite 2013zorgverzekering.nl. 

Volgens de site gaan steeds meer mensen inzien dat het verhogen van het eigen risico voordelig kan uitpakken, ook nadat verschillende consumentensites en programma’s hierop attendeerden. Zeker in het geval van jonge, gezonde mensen die niet of nauwelijks gebruikmaken van zorg en dus het eigen risico, kunnen op jaarbasis honderden euro’s besparen.

Tussen het eigen risico van 350 en 850 euro zitten nog een vijftal opties, namelijk 450, 550, 650 en 750 euro. Maar deze opties worden betrekkelijk weinig gekozen (in totaal 3,3%). Het grootste gedeelte (85,4%) laat het eigen risico op het minimale bedrag van 350 euro staan.  

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.