Meer loon en partnerverlof voor ASR-medewerkers

0

De vakbonden hebben met ASR een onderhandelingsresultaat bereikt voor een tweejarige cao met een structurele loonontwikkeling van 6%. De eerste 3% ontvangt het personeel al in maart op hun loonstrook. Partners krijgen bij de geboorte van hun kind recht op vijf weken doorbetaald partnerverlof.

Nadat een eerder eindbod van ASR in januari door de leden van de vakbonden nog unaniem werd afgewezen op loon, kwamen de partijen gisteren alsnog tot een deal. Als de leden van de vakbonden akkoord gaan met deze deal, is de cao van toepassing op circa 3.000 medewerkers bij ASR.

Flexwerk

In de vorige cao ASR was een studievoorstel afgesproken over ouderenbeleid. In de nieuwe cao komen er afspraken over verdere, concrete uitwerkingen van dit plan. Gedurende de looptijd van de cao zullen ook afspraken worden gemaakt over werkdruk, mantelzorg en levensfasebeleid. Tevens stemde ASR in om aan te sluiten bij het initiatief van FNV Finance en de overige vakbonden met Achmea om de situatie rondom het flexwerk in de sector beter in kaart te brengen en aan te pakken.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.