Meer kredieten, minder achterstanden

0

Het totaal aantal mensen met een bij BKR geregistreerd krediet is in 2018 toegenomen van 10,4 naar 10,8 miljoen. Het aantal mensen met een betalingsachterstand in het kredietregister nam vorig jaar af van 6,6% in 2017 naar 6,2%. Dit blijkt uit de Kredietbarometer van Stichting BKR.

Sinds mei 2017 worden ook kleinere kredieten opgenomen in het kredietregister, bijvoorbeeld de mobiele telefoonkredieten. Die uitbreiding veroorzaakt voor een belangrijk deel de groei van het aantal geregistreerde kredieten.

Trendbreuk in laatste kwartaal

De BKR Kredietbarometer laat zien dat er ondanks de groei in registraties, procentueel minder achterstanden zijn dan in de voorgaande jaren. In absolute aantallen daalde het aantal mensen met een betalingsachterstand in 2018 van 690.000 naar 670.000. Opvallend daarbij is wel dat er in het laatste kwartaal van 2018 een lichte stijging (900) van het aantal achterstanden waarneembaar was. Volgens Peter van den Bosch, bestuurder van Stichting BKR, is het echter nog te vroeg om definitieve conclusies aan deze trendbreuk te verbinden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.