Meer kopers kiezen voor NHG-garantie

0

De cijfers van NHG in het tweede kwartaal van 2022 laten een stijging van het marktaandeel met 1,5 procentpunt zien ten opzichte van het eerste kwartaal van 2022.

“Huizenkopers kiezen door de gestegen rentetarieven vaker voor de zekerheid van NHG ten opzichte van een aflossingsvrije ‘box 3’-lening”, schrijft de NHG. “De nettomaandlasten van de aflossingsvrije lening zijn immers niet langer veel lager dan die van annuïtaire ‘box 1’-leningen. Kopers kiezen dan eerder voor de rust en zekerheid (en het rentevoordeel) die ze krijgen met een onze garantie. Wij bieden kopers met NHG-garantie een vangnet voor de terugbetaling van hun hypotheek, mochten zij door persoonlijke omstandigheden hun maandlasten niet meer kunnen betalen. Die investering is bovendien vaak al binnen anderhalf jaar tijd terugverdiend: Consumenten krijgen met een onze garantie meestal een flinke korting op hun hypotheekrentetarief, waardoor de maandlasten lager zijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.