Meer Gouden Oor erkenningen

0

Univé is onlangs door Stichting toetsing verzekeraars (Stv) getoetst aan de Gouden Oor Standaard. Het resultaat van deze re-audit was een Erkenning niveau 2. Daarmee maakt Univé deel uit van een selecte groep partijen met deze erkenning. Mensis is de tweede branchegenoot met een Erkenning niveau 2.

Sinds 2004 helpt Stichting Gouden Oor organisaties om maximaal te luisteren naar en gehoor te geven aan hun klanten. Met het Gouden Oor kunnen organisaties zich nog verder ontwikkelen in klantbeleving en het integreren van de stem van de klant in hun organisatie. Stv is een van de geaccrediteerde certificerende instellingen die verzekeraars (met en zonder Keurmerk) mag toetsen aan de Gouden Oor Standaard.

Drie niveaus

Gelijk met het thema-onderzoek Klacht- en feedbackmanagement heeft Stv het afgelopen jaar vier keurmerkhouders met een positief resultaat aan de Gouden Oor standaard getoetst: Coöperatie DELA (sector verzekeren), DAS Rechtsbijstand, NV schade en VvAA. Branchepartijen die eerder een ‘Gouden Oor Erkend niveau 1’ kregen zijn: Florius, NN (Schade, Leven en Corporate Clients), Yarden en VGZ.

Univé en Menzis hebben beiden tijdens de verplichte re-audit na drie jaar een verbetering laten zien ten opzichte van de eerdere audit en zijn gepromoveerd naar Erkenning niveau 2. Coöperatie PGGM en Arval beschikken over het hoogste Gouden Oor Erkend niveau 3.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.