Meer beleggende zzp’ers bij BrightPensioen

0

BrightPensioen heeft in coronatijd het percentage deelnemers dat naast een pensioenrekening ook een beleggingsrekening opende fors zien stijgen. Twee derde van de zzp’ers die in 2020 lid werd, opende zo’n tweede rekening om daarmee een flexibele buffer op te bouwen.

Waar bij een pensioenrekening het vermogen vast staat, is dat bij de beleggingsrekening niet het geval. Deelnemers kunnen de beleggingsrekening gratis openen naast hun pensioenrekening bij BrightPensioen. Op deze flexibele rekening wordt geld opzijgezet voor het opbouwen een buffer voor mindere tijden. Maar ook om bijvoorbeeld een tussenpensioen mogelijk te maken.

“Wij denken hier een corona-effect te zien”, zegt Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen. “Onder zzp’ers is door corona het besef gegroeid dat het opbouwen van een buffer noodzaak is. Met de spaarrente op nul of zelfs negatief maakt beleggen een opmars.”

Renderende tussenrekening

BrightPensioen merkt op dat de beleggingsrekening door een deel van de zzp’ers ook wordt gebruikt als flexibele tussenstap, voordat ze het geld vast gaan zetten op hun pensioenrekening. “Tegen het eind van het kalenderjaar bepalen of ze hun geld willen vastzetten op hun pensioenrekening en hoeveel. Dan weten ze ook wat de jaarruimte is en wat ze dus fiscaal extra aantrekkelijk naar hun pensioenpot kunnen overzetten. Of ze nemen het op in hun boekhouding op als oudedagsreserve en laten het op de beleggingsrekening staan. Voordeel is dat dit al gedurende het jaar wordt belegd en het geld niet op een niet renderende spaarrekening heeft gestaan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.