Medewerkers Vivat worden big data-experts

0

Vivat gaat medewerkers opleiden tot Big Data Experts. De eerste elf medewerkers – van verschillende bedrijfsonderdelen en met een diverse achtergrond – starten deze week bij de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) met de Data Expert-opleiding.

Tijdens de opleiding gaan de medewerkers aan de slag met cases uit de dagelijkse praktijk van Vivat. Onderwerpen zoals fraudedetectie, (klant-)risicomodellen, analyses van het klantsentiment, prijsstrategieën, retentiemodellen en analyses voor nieuwe producten en diensten, komen daarbij aan bod. Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn daarnaast het ethische aspect en de privacywaarborging van klanten.

Individuele klantbehoefte

Met de Data Expert opleiding en het partnership met JADS professionaliseert Vivat de focus op big data. De verzekeraar wil zo sneller en beter kunnen inspelen op de individuele behoefte van de klant. Daarnaast kunnen er betere risico-inschattingen en voorspellende analyses worden gemaakt. De Vivat Academy is de eerste business partner aan wie JADS een maatwerk Masteropleiding aanbiedt. JADS is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven.

Meer halen uit beschikbare data

Bart Rentenaar, IT manager Data bij Vivat: “Het belang van data- en informatieanalyse neemt in de huidige maatschappij steeds meer toe en zal ook binnen VIVAT een steeds grotere rol gaan spelen. De beschikbare data kunnen we nog beter gebruiken voor vele toepassingen in onze dagelijkse werkzaamheden. De centrale vraag is: welke informatie zit in de beschikbare data en hoe kunnen we hier nog beter de klant mee bedienen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.