Maurice Koopman nieuwe voorzitter SUIV

0

Maurice Koopman van Nationale-Nederlanden is benoemd tot nieuwe voorzitter voor de Stichting Uniforme Inrichting Volmachtketen (SUIV). Hij volgt Leon van Riet op die recent toetrad tot de management board van NN Group.

Koopman volgde per 1 juni Leon van Riet op als CEO Schade & Inkomen binnen Nationale-Nederlanden. Hij heeft veel ervaring binnen de schadeverzekeringsbranche. Eerder was hij onder meer CEO van Ohra en CCO binnen ABN Amro Verzekeringen.

Unieke samenwerking

“SUIV is een unieke samenwerking tussen gevolmachtigden, verzekeraars, systeemhuizen en softwareleveranciers. Ik kijk er naar uit mijn kennis en ervaring te delen met de branche en de stichting te helpen haar ambitieuze doelstellingen rond de uniformering in het volmachtkanaal te realiseren”, zegt Koopman. SUIV werd in 2019 gezamenlijk opgericht door het Verbond van Verzekeraars en de Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) en richt zich op de uniformering van de vastlegging en uitwisseling van data tussen gevolmachtigden en verzekeraars en op het verhogen van de datakwaliteit in het volmachtkanaal. Het stichtingsbestuur bestaat naast Koopman uit Jorg Roodbeen (Gouda & Bredius), Jaap de Louw (Achmea) en Marcel van Loon (Centraal Volmachtbedrijf).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.