Matthijs Hofstede directeur hypotheekbedrijf Aegon-ASR

0

Matthijs Hofstede (Aegon) wordt directeur van het gecombineerde hypotheekbedrijf van ASR en Aegon Nederland. Met het bekendmaken van de senior managers die leiding gaan geven aan de samenvoeging van de verschillende bedrijfsonderdelen, wordt opnieuw meer duidelijk van de organisatiestructuur.

Vanuit Aegon Nederland blijven Nadine Klokke CEO van Knab (Aegon Bank), Paul Everloo algemeen directeur van pensioenuitvoerder TKP en Sven Kelder CEO van Robidus. Tim Schoonbergen blijft CEO van Nedasco. Robidus en Nedasco worden onderdeel van Distributie & Services bij ASR waarvan Jaap Eringa de CEO blijft.

Van het huidige senior management van ASR wordt Robert van der Schaaf verantwoordelijk voor het gecombineerde P&C-bedrijf, Akkie Lansberg voor het gecombineerde Inkomenbedrijf, Guido Horst voor de gecombineerde activiteiten van Leven & Uitvaart en Folkert Pama voor Pensioenen en ASR PPI en Aegon Cappital PPI. Thomas Oremus blijft directeur Zorg.

Het servicebedrijf van ASR, waar onder meer huisvesting, facilitaire diensten en centraal inkoop en contractmanagement van uitmaken blijft vanaf samenvoeging onder aansturing van Gilbert Mattu. Kees Tuijnman, de huidige directeur IT&C van ASR, wordt na de samenvoeging verantwoordelijk voor de gecombineerde IT&C organisatie.

Introductie Management Board

ASR introduceert ook een Management Board, bestaande uit de leden van de RvB, een CRO, een CHRO en een COO Life. De Management Board vervangt het in 2019 ingestelde Business Executive Committee en zal bestaan uit CEO Jos Baeten, CFO Ewout Hollegien, COO/CTO Ingrid de Swart, COO Life Willem van den Berg, Chief Risk Officer (CRO) Rozan Dekker en Chief Human Resources Officer (CHRO) Jolanda Sappelli. De Raad van Bestuur blijft statutair eindverantwoordelijk voor het besturen van ASR.

CRO Rozan Dekker is nu directeur Group Risk Management bij ASR en CHRO Jolanda Sappelli is nu directeur HR bij ASR COO Life Willem van den Berg is nu nog managing director Life bij Aegon Nederland en bij Aegon verantwoordelijk voor de voorgenomen samenvoeging met ASR In de Management Board wordt hij verantwoordelijk voor alle Leven-activiteiten van ASR waaronder Pensioenen, Leven Individueel en Uitvaart, pensioenuitvoerder TKP en de PPI’s Aegon Cappital en ASR PPI. CHRO Jolanda Sappelli krijgt een belangrijke rol gedurende de samenvoeging van Aegon Nederland en ASR voor alles wat op personeels- en organisatiegebied moet gebeuren. CRO Rozan Dekker wordt verantwoordelijk voor de risicomanagement- en compliance-organisatie van ASR

Onder voorbehoud

De benoemingen en de introductie van het Management Board zijn onder voorbehoud van closing van de transactie met Aegon, die op zijn vroegst op 1 juli 2023 zal plaatsvinden en zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, waaronder De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.