Matthieu David Head of Financial Institutions & Partnerships bij Candriam

0

Candriam heeft Matthieu David benoemd tot Global Head of Financial Institutions and Partnerships, naast zijn huidige functie als hoofd van het Italiaanse filiaal van Candriam. Deze stap maakt deel uit van de groeiambities op deze distributiemarkt.

In deze nieuw gecreëerde functie zal Matthieu David de ontwikkeling coördineren van de distributieactiviteiten voor Global Financial Institutions (GFI) in alle landen waarin Candriam actief is – van Europa tot de VS en het Aziatische continent – om de partnerships van Candriam met toonaangevende wereldwijde banken, verzekeraars en distributiebedrijven met een sterke internationale voetafdruk te verstevigen. Matthieu David blijft verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de activiteiten van Candriam in Italië, waarvan de voorbije vijf jaar het beheerd vermogen met meer dan 207% gestegen is, tot meer dan 7 miljard euro.

Renato Guerriero, Global Head of Distribution of Candriam, zei: “Global Financial Institutions en Local Partnerships zijn twee fundamentele pijlers onder een sterke en succesvolle ontwikkelingsstrategie voor vermogensbeheerders. De organisaties die onder deze categorie vallen, zijn vaak complex en hebben een uiteenlopende structuur. Bovendien hebben ze ook zeer specifieke behoeften. Ons doel is om zo efficiënt mogelijk te voldoen aan deze behoeften – door ervoor te zorgen dat de interactie en besprekingen op alle relatieniveaus op een flexibele, maar ook goed gecoördineerde en systematische manier verlopen. Matthieu leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Italiaanse activiteiten van Candriam en we hebben er alle vertrouwen in dat hij dankzij zijn ervaring binnen deze concurrerende markt succesvol zal zijn in zijn nieuwe, ruimere functie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar