Masterclass over Preventief Beheer hypotheekaanbieders

0

Hypotheekcongres HypoVak neemt een extra stap om aan de toenemende informatiebehoefte van de professionele hypotheekadviseur te kunnen voldoen. Op 10 december vindt daarom in het Van der Valk Hotel in Almere een nieuw kennisevent plaats: de HypoVak Kennis Update (HVKU). Jet Wesseling, relatiemanager bij MUNT Hypotheken, geeft één van de twaalf masterclasses. 

HVKU is gericht op actuele dossiers en veranderingen in wet- en regelgeving die betrekking hebben op de hypotheekmarkt in 2020. Ook is rekening gehouden met de volle agenda van de deelnemers: in slechts één dagdeel kunnen drie rondes masterclasses worden gevolgd. Na iedere ronde is er een koffiepauze waarin de sprekers van de masterclasses de highlights nogmaals kort toelichten. Zo zijn adviseurs ook op de hoogte van de relevante trends uit de andere masterclasses.

Jet Wesseling werkt sinds de start in 2014 bij MUNT Hypotheken. Met haar achtergrond als econoom (Msc) en hypotheekadviseur heeft zij binnen MUNT Hypotheken diverse functies vervuld. Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring in de financiële sector. Op dit moment is zij relatiemanager en verantwoordelijk voor de strategische partners van MUNT Hypotheken. Dit beheert zij, door naast veelvuldig contact met de directie van de grote ketens, ook de discussie met de adviseur aan te gaan. Een luisterend oor te bieden en frequent de adviseurs te bezoeken. Hiermee streeft MUNT Hypotheken – door continu input te verzamelen – naar het beste Hypotheekproduct en de beste voorwaarden.

Hoe maak je als hypotheekaanbieder het verschil voor de klant?  

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) verwacht van hypotheekaanbieders dat zij professionele en klantgerichte dienstverlening leveren aan consumenten. Doel is dat zij inzicht krijgen in en grip op hun financiële situatie.

Dat geldt zowel bij acceptatie als tijdens het beheer van de hypotheek. Door een betere invulling te geven aan het beleid in beheersituaties kunnen geldverstrekkers consumenten op ieder gewenst moment gericht hulp bieden. De AFM heeft geldverstrekkers dan ook opgeroepen werk te maken van (wat zij noemen) ‘Preventief Beheer’, en houdt nauw toezicht of geldverstrekkers de aanwijzingen opvolgen. Maar dat kunnen wij natuurlijk niet zonder u, als adviseur!

In deze Masterclass geeft MUNT Hypotheken een kijkje in de keuken

  • Wat onderneemt de geldverstrekker op het gebied van Preventief en Actief Beheer?
  • Waar liggen de mogelijkheden en kansen om de relatie met de klant te verstevigen in geval van een echtscheiding?
  • Hoe zorgen we dat onze klanten in een echtscheiding aan hun financiële verplichtingen kan blijven voldoen?

Een Masterclass waarin u ontdekt hoe u de nazorgplicht ombuigt in een kans om de dialoog met bestaande klanten aan te gaan, ook als de klant zich in een vervelende situatie bevindt!

Gratis ticket HypoVak Kennis Update

InFinance geeft de eerste 50 kaarten gratis weg! Meld u aan en gebruik de volgende kortingscode: HVKUIF

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.