Masterclass maatwerkhypotheek in combinatie met PSD2

0

Hypotheekcongres HypoVak neemt een extra stap om aan de toenemende informatiebehoefte van de professionele hypotheekadviseur te kunnen voldoen. Op 10 december vindt daarom in het Van der Valk Hotel in Almere een nieuw kennisevent plaats: de HypoVak Kennis Update (HVKU). Dennis Hollander (foto), product owner en zelfstandig financieel adviseur van Topicus, geeft een van de twaalf masterclasses. Hij praat u bij over de maatwerkhypotheek in combinatie met PSD2.

HVKU is gericht op actuele dossiers en veranderingen in wet- en regelgeving die betrekking hebben op de hypotheekmarkt in 2020. Ook is rekening gehouden met de volle agenda van de deelnemers: in slechts één dagdeel kunnen drie rondes masterclasses worden gevolgd. Na iedere ronde is er een koffiepauze waarin de sprekers van de masterclasses de highlights nogmaals kort toelichten. Zo zijn adviseurs ook op de hoogte van de relevante trends uit de andere masterclasses.

Findesk

Dennis Hollander is sinds 2003 actief in de financiële dienstverlening en hij heeft zich ontwikkeld in meerdere disciplines. In 2016 start hij als Product Owner bij Topicus om met zijn kennis het adviessoftwarepakket Findesk verder uit te bereiden en in de markt te zetten. Samen met zijn team zorgt hij voor de dagelijkse operatie van Findesk en de doorontwikkeling van het product.

Complexere hypotheekvraagstukken

Daarnaast is hij actief als zelfstandig financieel adviseur, waarbij zijn focus ligt op de complexere hypotheekvraagstukken van consumenten. De ervaringen die worden opgedaan in deze praktijkvoorbeelden worden meegenomen en doorvertaald in de ontwikkeling van Findesk Adviessoftware. “Op deze manier streven we er bij Findesk naar om de software optimaal aan te laten sluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van de financieel adviseur”, aldus Hollander.

Maatwerkhypotheek

“Hypotheekadviseurs worstelen met maatwerk, er wordt te weinig gekeken naar een gezonde financiële woontoekomst en te veel gefocust op alleen inkomsten”, zegt Hollander. “Waarom moeten mensen aflossen als de waarde van de woning en de resterende hypotheek in een tamelijk risicoloze verhouding staan? En waarom is het maatwerk daarop zo beperkt? De woningmarkt zit op slot. Met name starters en senioren hebben hier last van. Er zijn geen alternatieven. Huren is vaak duurder dan kopen. En hoe zit het met het pensioen? Als je nu al je geld in stenen stopt, kun je je minder goed voorbereiden op een tegenvallend pensioen. Graag bespreken we tijdens deze masterclass de mogelijkheden in combinatie met PSD2.”

Gratis ticket HypoVak Kennis Update

InFinance geeft de eerste 50 kaarten gratis weg! Meld u aan en gebruik de volgende kortingscode: HVKUIF

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.