Martin van Rijn nieuwe voorzitter RvC van DNB

0

Op voordracht van de raad van commissarissen (RvC) van DNB Bank heeft minister van Financiën Sigrid Kaag namens aandeelhouder de Nederlandse staat, besloten tot de benoeming van Martin van Rijn als voorzitter van de RvC. Hij volgt Wim Kuijken op die na afloop van zijn zittingstermijn per 1 juni 2023 terugtreedt.

Van Rijn heeft een uitgebreide ervaring in zowel de publieke als private sector. Hij is momenteel voorzitter van Aedes, de vereniging van woningcorporaties. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), waar zijn zittingstermijn per 24 mei 2023 afloopt. Hij was eerder staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en bekleedde verschillende directiefuncties in de zorgsector. Tevens was hij CEO bij pensioenuitvoerder PGGM. Gedurende de coronapandemie was hij korte tijd minister voor Medische Zorg. Kuijken treedt na elf jaar, waarvan hij acht jaar voorzitter was, terug als commissaris.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.