Martijn Gribnau nieuwe directievoorzitter Volksbank

0

Martijn Gribnau wordt op 15 augustus 2020 directievoorzitter van de Volksbank. Al op 17 juni zal hij toetreden tot de statutaire directie. Hij wordt de opvolger van Maurice Oostendorp.

Martijn Gribnau is in zijn 30-jarige loopbaan in de financiële sector onder meer werkzaam geweest voor de Postbank, ING Bank en Nationale-Nederlanden. Daarbij heeft hij diverse leidinggevende rollen in binnen- en buitenland vervuld, waaronder die van General Manager van de Nederlandse Retail Board en Insurance Board van ING en CEO van ING Insurance Hongarije en Bulgarije. Momenteel is hij Chief Transformation Officer en Chief Operations Officer, Life and Long Term Care Insurance bij Genworth Financial, een in de Verenigde Staten gevestigde financiële dienstverlener.

Nieuwe strategie

Jan van Rutte, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Volksbank, is verheugd over de benoeming: “Martijn neemt het stokje van Maurice over en zal verder bouwen aan een innovatieve, toekomstbestendige bank die maatschappelijk onderscheidend en relevant is. Bij de herbenoeming van Maurice in 2019 is reeds aangekondigd dat de RvC tijdens de tweede benoemingstermijn zijn opvolging ter hand zou nemen. Eind van dit jaar wordt de nieuwe strategie 2021-2025 vastgesteld. Het is nu dan ook een natuurlijk moment om Martijn te benoemen. Wij hebben er vertrouwen in dat hij, gezien zijn uitgebreide ervaring, op succesvolle wijze gaat bijdragen aan de doorontwikkeling en implementatie van de nieuwe strategie.”

Stabiel

Martijn Gribnau (foto): “Ik zie er naar uit om een bijdrage te leveren aan een stabiele, innovatieve en duurzame bank en verder te werken aan een simpele en wendbare organisatie die opereert in het belang van onze klanten. Ik vind het een eer om, samen met de medewerkers van de Volksbank, de missie ‘Bankieren met de menselijke maat’ verder te brengen.”

Meerwaarde

Maurice Oostendorp kijkt met voldoening terug op zijn periode bij de Volksbank: “Bankieren met de menselijke maat’ en onze belofte ‘Beter voor elkaar’ zit in de harten van onze medewerkers. Ik ben trots daar een bijdrage aan te hebben geleverd. De Volksbank is klaar voor een volgende fase. De komende tijd zal ik mijn taken overdragen aan Martijn, zodat hij zich kan voorbereiden op zijn rol als directievoorzitter. Ik heb een rotsvast geloof in de toekomst van onze bank en ben vol vertrouwen dat deze blijvend van meerwaarde is voor de klanten, maatschappij, medewerkers en aandeelhouder.”

Directie

Na het vertrek van Maurice Oostendorp bestaat de statutaire directie van de Volksbank uit: Martijn Gribnau (CEO), Jeroen Dijst (CRO), Marinka van der Meer (CCO), Mirjam Verhoeven (COO) en Pieter Veuger (CFO).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.