Marktplaats voor verzekeringen gelanceerd

0

Onlangs is in Groningen de website VerzekeringVeilen.nl gelanceerd. Het platform fungeert als een soort marktplaats waarop consumenten gratis hun verzekeringen in de etalage zetten. Verzekeraars kunnen vervolgens een betere prijs bieden.  

De consument plaatst anoniem en vrijblijvend zijn lopende reis-, inboedel-, opstal- of autoverzekering op de website; VerzekeringVeilen.nl legt deze polis automatisch bij andere verzekeringsmaatschappijen neer en die maatschappijen matchen of verbeteren de betreffende verzekering tegen een betere prijs. De consument wijst de aanbieding af of aanvaardt deze.

De site claimt de zaken om te draaien: was het altijd de consument die op zoek moest naar de beste en meest voordelige dekking; vanaf nu zijn het de verzekeraars die aan de slag moeten. Verzekeraars hebben voordeel bij het platform doordat ze direct toegang hebben tot potentiële klanten. Het biedt verzekeraars volgens de initiatiefnemers tevens de kans prijzen en proposities te testen, en genereert het feedback bij de afwijzing van een aanbieding door de consument.

Voor de consument is VerzekeringVeilen.nl een gratis dienst. Wordt een aanbieding van een verzekeraar door de consument geaccepteerd, dan ontvangen de initiatiefnemers een vergoeding.

VerzekeringVeilen.nl is een open platform en daarmee in principe toegankelijk voor alle Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Op dit moment worden er actief aanbiedingen gedaan namens onder meer Aegon, Allianz, ASR, Avéro Achmea, Delta Lloyd, FBTO, Generali, Nationale-Nederlanden en Reaal. Het platform wordt de komende maanden ook geschikt gemaakt voor zorgverzekeringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.