Mark Dukers nieuwe directeur FFP

0

FFP heeft, met ingang van 1 januari 2022, Mark Dukers (foto) benoemd tot directeur. Hij is de opvolger van Rob van den Aker, die de functie sinds de zomer van 2017 combineerde met het voorzitterschap van de Vereniging FFP.

“We vieren dit jaar 25 jaar financiële planning in Nederland”, zegt Van den Aker. “Het beroep en de vereniging gaan een nieuwe fase in. Dit vereist een zelfstandige directiefunctie. Die nieuwe fase wordt onder meer onderstreept met de overgang van de titel FFP naar de internationale CFP-titel (Certified Financial Planner), die elke planner vanaf 1 januari aanstaande gaat voeren. Die veranderingen en de vele ontwikkelingen om ons heen vragen om intensieve aansturing van deze mooie beroepsorganisatie. We zijn enorm blij dat Mark deze functie op zich neemt. Met zijn ervaring binnen de branche, kennis van opleiden en zijn netwerk in de sector kan hij veel voor FFP betekenen.”

Beroep met impact

Mark Dukers: “Vanuit mijn rollen binnen opleidingsinstituut Dukers & Baelemans is de organisatie mij niet vreemd, natuurlijk. Ik ken FFP en veel van haar leden. Volgens mij is het beroep financieel planner het op één na belangrijkste van Nederland. Dat geloof ik oprecht. Na de zorg is er geen enkel beroep dat meer impact heeft op de gezondheid van mensen. Hoe mooi is het om daar als directeur van FFP een steen aan te kunnen bijdragen.”

Loopbaan

Mark Dukers is op dit moment bij Dukers & Baelemans nog verantwoordelijk voor Business Development en is daarnaast Sustainability-lead voor Welten. Hij was er eerder Manager Learning & Development en na de fusie met Welten Opleidingen enkele jaren algemeen directeur van Dukers & Baelemans. Daarvoor was hij negen jaar werkzaam voor Van Lanschot Bankiers, onder meer als Manager Private Banking.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.