Marjoleine van der Zwan directeur PIV

0

Marjoleine van der Zwan (1971) wordt met ingang van 1 september 2016 de nieuwe directeur van het Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV). Zij volgt Theo Kremer op die in mei 2016 na 19 jaar afscheid nam vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Van 2010 tot 2015 was Van der Zwan bestuurder bij medische aansprakelijkheidsverzekeraar Medirisk. Vanuit die functie is haar belangstelling voor de letselschadewereld ontstaan. Volgens PIV-voorzitter Eric Schneijdenberg kan Van der Zwan vanuit haar brede ervaring en achtergrond de bij het PIV aangesloten verzekeraars actief adviseren over de gevolgen voor de verzekeringsmarkt van de vele ontwikkelingen die momenteel plaatsvinden in de wereld van de letselschade.

Schneijdenberg: “Denk daarbij aan de invloed van de zelfrijdende auto, het onderzoek naar de mogelijkheid van directe verzekeringen en de verschuiving van het puur vergoeden van schade naar het leveren van een actieve bijdrage aan het herstel van het slachtoffer.”

Theo Kremer

Vanaf haar oprichting in 1998 is Theo Kremer algemeen directeur geweest van de Stichting PIV. Als directeur was hij een autoriteit in de dialoog met zowel belangenbehartigers, politiek, wetenschap, overheden en patiënten- en slachtofferorganisaties. Hij ontving hiervoor in september 2015 de prestigieuze Hudig-Langeveldt Prijs.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.