Marjo Vissers benoemd tot CEO van Coöperatie VGZ

0

Marjo Vissers-Kuijpers (1968) is benoemd tot CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie VGZ. Zij nam het voorzitterschap al tijdelijk over van Karien van Gennip, die per 10 januari 2022 de functie van minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanvaardde.

Ron Icke, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is blij met de benoeming van Marjo Vissers. “Marjo Vissers staat bekend om haar passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg. Van meet af aan was zij een van de aanjagers van de zinnige zorg-strategie en het ervaringsnetwerk dat VGZ hier met koplopers in de zorg omheen bouwde. Samen met hen is de transformatie naar zinnige, passende zorg in Nederland op de kaart gezet. Ook had ze een voortrekkersrol in de totstandkoming van de vernieuwde strategie van de coöperatie.”

Ruime ervaring

Als CEO is Marjo Vissers voorzitter van het Executive Committee en voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze is sinds 2011 in dienst bij VGZ. Daar was zij sinds 2014 divisievoorzitter zorg tot zij in 2021 werd benoemd tot Chief Health Officer (CHO). In die laatste rol was zij verantwoordelijk voor de portefeuille zorg en zorginkoop (Zvw en Wlz) en dagelijkse aansturing van de organisatie op dit onderdeel.

Samenstelling Executive Committee

Het Executive Committee van Coöperatie VGZ bestaat nu uit de volgende zes leden: Marjo Vissers CEO), Cas Ceulen (CHO a.i.), Kees Hamster (CFRO), Frank Elion (CMO), Jojanneke Goedings (CPSO) en Mirjam Verhoeven (CTIO).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.