Marianne de Boer nieuwe CEO Aegon Cappital

0

Marianne de Boer wordt per 1 mei de nieuwe CEO van Aegon Cappital, de premiepensioeninstelling (PPI) van Aegon. Ze volgt Frits Bart op die de overstap maakt naar naar Aegon-dochter TKP. De Boer komt over van Centric Pension and Insurance Solutions. Eerder was zij directielid en CEO van BeFrank, de PPI van NN Group.

Wim Hekstra, COO van Aegon Nederland: “Aegon Cappital, ontstaan na een fusie van Aegon PPI en Cappital, is de afgelopen twee jaar snel gegroeid. Zo steeg onder leiding van Frits Bart het belegd vermogen in twee jaar tijd van 2,5 naar bijna 5 miljard euro. We zijn Frits dan ook zeer dankbaar voor alle energie die hij de afgelopen jaren in Aegon Cappital gestoken heeft. Geweldig dus dat hij zijn carrière vervolgt bij TKP als chief customer officer (CCO).”

Sterk fundament

“Ondanks een sterk fundament hoeft Marianne zich absoluut niet te gaan vervelen bij Aegon Cappital”, zegt Hekstra. “De pensioenmarkt is dynamisch en het pensioenakkoord zorgt daarbij voor extra elan. Ik ben dan ook erg blij met haar komst. Ze is een zeer ervaren pensioenbestuurder met de juiste commerciële en operationele ervaring. Dat past perfect bij de fase waarin we ons nu bevinden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.