Margareth Franklin CEO CFA Institute

0

CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals, heeft Margaret Franklin, CFA, benoemd tot nieuwe CEO en President. Zij is de eerste vrouw die in deze functie wordt benoemd in de 73-jarige geschiedenis van de organisatie. Zij zal op 2 september Paul Smith opvolgen.

Franklin is al 28 jaar toonaangevend in de vermogensbeheerindustrie, het meest recentelijk als voorzitter van BNY Mellon Wealth Management in Canada en hoofd van International Wealth Management in Noord-Amerika. “Haar diepgaande praktijkervaring is opgedaan bij bedrijven variërend van grote, wereldwijde vermogensbeheerders tot startende ondernemingen, waaronder Marret Private Wealth, State Street Global Advisors en Barclays Global Investors. Haar werk omvatte advisering van privé personen, families, pensioenverzekeraars, stichtingen en overheidsinstellingen”, aldus het CFA.

Vrijwilliger

Zij is al lang betrokken bij het CFA Institute. Franklin was in 2011 als vrijwilliger voorzitter van de Raad van Toezicht en is lid van de CFA Society Toronto, waar ze ook onderdeel uitmaakte van het bestuur. Ze is oprichter van het CFA Institute Women in Investment Initiative, heeft in 2014 de Alfred C. Morley Distinguished Service Award in ontvangst mogen nemen en is lid van de Future of Finance Content Council.

CFA Institute

Het CFA Institute is een wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals, die de norm stelt voor professionalisering en prestaties. De organisatie maakt zich sterk voor ethisch gedrag in beleggingsmarkten en is een gerespecteerde bron van kennis in de financiële wereld. Het uiteindelijke doel: een klimaat scheppen waarin de belangen van beleggers voorop staan, markten zo goed mogelijk functioneren en economieën groeien. Er zijn wereldwijd meer dan 165.000 CFA charterholders in meer dan 164 markten. CFA Institute heeft negen kantoren wereldwijd en er zijn 156 aangesloten lokale verenigingen. In Nederland zijn er ongeveer 2000 leden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.