Marc van Westerlaak nieuwe adviseur Public Affairs en Beleid bij Adfiz

0

Marc van Westerlaak is per 1 juli benoemd als adviseur Public Affairs en Beleid bij Adfiz. Hij vervangt daarmee Martin Holleman die de vereniging medio juli na bijna zes jaar verlaat.

Van Westerlaak: Ik werk sinds 1990 in de verzekeringsbranche: eerst bij verschillende verzekeraars – altijd in samenwerking met adviseurs – en de laatste acht jaar bij Aon in de adviseursrol zelf. Ik vind het bijzonder en eervol om nu bij de brancheorganisatie van onafhankelijk financieel adviseurs aan de slag te gaan.

Impact

“Het is belangrijk om al vroeg in een wetgevingstraject in te kunnen schatten wat de impact van een nieuwe of gewijzigde wet is”, zegt Van Westerlaak. “Hoe eerder dat inzicht er is, hoe eerder er inhoudelijke feedback gegeven kan worden, zowel richting wetgever als richting branche. Daarvoor is het analyseren van wetteksten essentieel. Ik vind het leuk om wet- en regelgeving te vertalen naar begrijpelijk Nederlands. Zodanig zelfs dat dit een aantal jaren geleden voor mij aanleiding was om naast mijn werk HBO Rechten te gaan studeren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.