Manifest om funderingsschade te stoppen

0

Om verdere vertraging van woningbouw te voorkomen en funderingsschade te stoppen heeft Vereniging Eigen Huis (VEH) zich aangesloten bij het ‘maatschappelijk manifest voor schoon en voldoende water voor mens en natuur’.

De vereniging pleit al enige jaren voor een sterke nationale aanpak van de funderingsproblematiek en roept ook het nieuwe kabinet op tot actie tegen funderingsschade door lage en fluctuerende grondwaterpeilen. “Het grondwaterpeil heeft invloed op de staat van funderingen; door te lage en fluctuerende grondwaterpeilen verzakken huizen. De funderingsproblematiek heeft ook gevolgen voor het aanpakken van de wooncrisis. Elke euro die ontwikkelaars en corporaties uitgeven aan het repareren van funderingsschade kan niet worden uitgegeven aan de bouw van nieuwe woningen. Het manifest stelt daarom voor om te werken aan een stabiele grondwaterstand om de groei van funderingsschade te voorkomen of ten minste te remmen.”

Samen met andere partijen, zoals Aedes, ANWB, Bouwend Nederland en Natuurmonumenten, ondersteunt VEH het ‘maatschappelijk manifest voor schoon en voldoende water voor mens en natuur‘. In het manifest staan tien concrete voorstellen hoe kabinet, bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen bijdragen aan deze maatschappelijke opgave. Dit initiatief komt voort uit de dringende noodzaak om waterkwaliteit en -beschikbaarheid in Nederland te verbeteren in het licht van groeiend watergebruik, toenemende vervuiling en klimaatverandering.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.