Makelaarsland gaat los van ING verder

0

Makelaarsland beoogt zelfstandig verder te gaan buiten grootaandeelhouder ING. Het nieuwe bestuur bestaande uit Gijs van Wijgerden en Ivor Brevé is voornemens alle klanten en medewerkers van Makelaarsland over te nemen van grootaandeelhouder ING.

Van Wijgerden: “De dienstverlening aan klanten wordt daarmee onveranderd voortgezet. De overname is nog wel onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad. Wij willen Makelaarsland de komende tijd verder digitaliseren.”

Veel voordelen

“Werken met ING heeft Makelaarsland veel voordelen opgeleverd”, zeggen Van Wijgerden en Brevé. “Dankzij die samenwerking heeft het bedrijf zich verder kunnen ontwikkelen en is nog steeds een van de grootste spelers in de Nederlandse makelaardij. Tegelijkertijd zien wij kansen om het bedrijf nog beter te laten aansluiten op de behoefte van consumenten. We gaan de komende jaren nog meer inzetten op digitalisering om zo onderscheidend te blijven in een uitdagende markt waar de concurrentie hoog is. Zelfstandigheid geeft ons daartoe de ruimte.”

Transparantie vergroten

Makelaarsland werd in 2005 opgericht met als doel de woningmarkt op te schudden en is uitgegroeid tot de grootste digitale makelaar van Nederland. “Via Makelaarsland kunnen consumenten deels zelfstandig of met persoonlijke begeleiding van een makelaar, de woningmarkt op om een huis te verkopen of te kopen. Dankzij de digitale omgeving en een groot netwerk van lokale makelaars bedienen we klanten voor de Nederlandse woningmarkt.

Samenwerking

In 2018 heeft ING een meerderheidsbelang genomen in Makelaarsland met als voornaamste doel om de customer journey van een huizenkoper uit te breiden en daarmee hypotheekleads te genereren. Na de overname door het nieuwe bestuur zal er nog wel een samenwerking blijven bestaan tussen voormalig grootaandeelhouder ING en Makelaarsland.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.