Maas Lloyd betreedt volmachtmarkt

0

De Rotterdamse Schadeverzekeringsmaatschappij Maas Lloyd gaat vanaf januari 2020 verzekeringen aanbieden via het volmachtkanaal. Het NVGA-bestuur heeft in het besluitproces van Maas Lloyd een stimulerende en faciliterende rol gespeeld.

Die rol nam het eerder dit jaar ook bij de aangekondigde toetreding van Rhion digital tot de Nederlandse volmachtmarkt. De brancheorganisatie ziet het als haar taak om binnen- en buitenlandse verzekeraars te interesseren om als volmacht verstrekkende verzekeraar de markt te betreden en deze markttoegang desgewenst te faciliteren. “De klant moet voldoende keuzemogelijkheden worden geboden in een markt waar verschraling in het aanbod optreedt. Met een netwerk van gevolmachtigde agenten wordt markttoegang geboden met een gewaarborgde hoogwaardige kwaliteit”, aldus de NVGA.

Maas Lloyd

In september is Maas Lloyd’s bestaande vergunning, die zich beperkte tot run-off activiteiten, aangepast. De aangepaste vergunning stelt Maas Lloyd in staat om in Nederland als risicodrager op te treden op het gebied van schadeverzekeringen. Maas Lloyd zet haar beschikbare capaciteit alleen in voor het volmachtkanaal voor risico’s binnen de particuliere sector en het midden- en kleinbedrijf.

Maas Lloyd is in 1985 gestopt als commerciële verzekeraar en vanaf dat moment verder gegaan als run-off verzekeraar, die in loop van de jaren diverse portefeuilles in run-off van andere verzekeraars heeft overgenomen en afgewikkeld. In 2005 is Maas Lloyd overgenomen door Hampden Insurance Group B.V, onderdeel van de Hampden Group in Londen. Maas Lloyd is een Nederlandse verzekeraar met een vergunning van DNB en lid van het Verbond van Verzekeraars.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.