Lyxor ontwikkelt diensten voor verzekeraars

0

Om verzekeraars te helpen omgaan met steeds veeleisender juridische en economische omstandigheden heeft Lyxor Asset Management naar eigen zeggen “oplossingen ontwikkeld om hen in staat te stellen hun beleggingsstrategieën bij lage rentestanden optimaal te laten renderen, terwijl de naleving van de nieuwe Solvency II-richtlijn is gewaarborgd”.

David Niddam, Hoofd Custom Solutions bij Lyxor: “De Solvency II-richtlijn, die iets meer dan drie maanden geleden van kracht werd, heeft bepaalde activaklassen minder aantrekkelijk gemaakt voor verzekeraars door de die aan deze beleggingen opgelegd is.”

Al voor voor de implementatie van deze richtlijn is Lyxor met verzekeraars en actuarissen gaan samenwerken om transparante oplossingen te ontwikkelen om de solvabiliteitskapitaalvereiste omlaag te brengen voor aandelenbeleggingen en bepaalde beleggingsstrategieën die risicovol worden geacht.

Oplossingen

Niddam: “Deze oplossingen behouden de voordelen die aandelen- en alternatieve beleggingen bieden aan verzekeraars en herverzekeraars, terwijl gestreefd wordt naar het genereren van rendement tegen de achtergrond van historisch lage rentestanden en volatiele aandelenmarkten. Ze bieden hen ook de kans hun beleggingen te spreiden, omdat ze in de regel een lage correlatie hebben met vastrentende activa. Daarnaast stellen deze oplossingen verzekeraars in staat om te voldoen aan de rapportagevereisten van Solvency II.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.