NVGA-leden prijzen Michael de Nijs

0

Bij zijn officiële terugtreden als voorzitter van de NVGA is Michael de Nijs door de leden geprezen voor zijn belangrijke bijdrage aan het Protocol Volmacht en voor zijn rol in het beloningsdossier, waar hij streed voor een open norm.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering gingen de leden van de NVGA unaniem akkoord met de benoeming van Ron Gardenier tot nieuwe voorzitter. Michael de Nijs is na een periode van vijf jaar op eigen verzoek teruggetreden als voorzitter, maar maakt zijn resterende termijn als bestuurslid af waarbij hij zich voornamelijk op innovatie zal richten.

Kritische blik

Gardenier is directeur van UMG Assuradeuren (volmachtbedrijf IAK, Kröller en Meeùs). Wat hem betreft geldt er een gezamenlijke verantwoordelijkheid van intermediairs, gevolmachtigden en verzekeraars om weer structureel zwarte cijfers te schrijven. “De resultaten op motorrijtuigen bijvoorbeeld vragen om maatregelen, zoals een betere prijsstelling maar ook moet er met een kritische blik worden gekeken naar de verdiencapaciteit van de gehele keten.

Om in de toekomst bestaansrecht te hebben is het noodzakelijk om nu te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Digitalisering is cruciaal maar de combinatie met ‘the human touch’ bepaalt welke bedrijven in onze sector in de toekomst duurzaam succesvol zullen zijn.”

NVGA-congres

Aansluitend aan de Ledenvergadering vond het NVGA-congres plaats dat ditmaal in het teken stond van ‘De volmacht draait door; innovatie 3.0’. Een van de sprekers was Peter Bleumer van Volvo Cars Nederland. Met zijn stellingname dat Volvo straks iedere autonoom rijdende auto zelf kan verzekeren, ongeacht wie erin zit, wist hij de aanwezigen meteen te boeien. Volgens Bleumer zetten alle vernieuwingen, waaronder autonoom rijden, de wereld op zijn kop wat zeker geldt voor de autoherstelbranche. Niettemin erkende hij daarbij dat qua techniek al veel mogelijk is, maar dat er qua randvoorwaarden, zoals wet- en regelgeving, nog heel veel hobbels genomen moeten worden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.