Lot wint kwartaalprijs CMIS Franchise

0

Kwaliteit en betrouwbaarheid waren voor de adviseurs van CMIS Franchise de meest cruciale waarden bij de verkiezing beste midoffice in het derde kwartaal van 2020. Lot Hypotheken mocht de kwartaalprijs in ontvangst nemen.

In het derde kwartaal was er geen sprake meer van de aanvraagpieken zoals we die in maart en april zagen. Veel geldverstrekkers wisten met de zomervakantie in zicht de achterstanden weg te werken. Per saldo nam de tevredenheid van de CMIS-adviseurs (De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur) over het aanvraagproces bij aanbieders dan ook weer toe.

Waar in eerdere verkiezingen de geldverstrekkers domineerden die hun midoffice zelf uitvoeren, zijn dit in het derde kwartaal echter ook de hypotheekaanbieders die hun midoffice uitbesteden goed vertegenwoordigd in de top 5. Winnaar Lot aan Nationaal Hypotheek Loket en MUNT aan Stater. De aanbieders in de top 5 scoren verder niet alleen goed op ‘tevredenheid’, maar ook op ‘stabiliteit’.

Cruciale waarden

Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid blijken ook in het derde kwartaal cruciale waarden voor de CMIS-adviseurs. In een toelichting bij de resultaten schrijft CMIS: “Dit is een belangrijke reden dat steeds meer geldverstrekkers een zogeheten ‘fastlane’ inrichten voor het grote intermediair. Naast gegarandeerde snelheid draagt ook open communicatie bij aan de betrouwbaarheid. Afgelopen kwartaal zagen we het voorbeeld van een aanbieder die adviseurs al waarschuwde voor oplopende verwerkingstermijnen toen er nog geen sprake was van achterstanden. Duidelijkheid vóóraf die beloond werd doordat zowel het aantal aanvragen als de tevredenheid (lang) op peil bleef.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.