Lot Hypotheken wil marktaandeel vergroten met nieuwe seniorenpropositie

0

Vanaf dit jaar heeft Lot Hypotheken zijn productaanbod uitgebreid met een ‘seniorenpropositie’. Hierdoor wordt het volgens de hypotheekverstrekker gemakkelijker voor de 57-plusser om een nieuwe woning te kopen of over te sluiten. De uitbreiding sluit aan bij de ambities die Lot heeft om haar huidig marktaandeel van 1,9% te vergroten.

Saskia Buursink (foto), directeur Lot Hypotheken: “In 2022 hebben we een marktaandeel gerealiseerd van 1,9%. De komende jaren willen we onze marktpositie verder verstevigen en het marktaandeel vergroten. De toevoeging van de seniorenpropositie aan het productaanbod draagt bij aan deze groeiambitie. Ook geven we hiermee verder invulling aan ons doel om meer marktgroepen te bedienen en een bijdrage te leveren aan betere doorstroming van de woningmarkt.”

Belangrijke doelgroep

“De 57-plusser is een belangrijke doelgroep voor de woningmarkt”, zegt Buursink. “Met deze regeling en ons geoptimaliseerde beleid kunnen we hen nog beter bedienen. Het afgelopen jaar wisten ze ons, samen met het intermediair, al goed te vinden voor herfinancieringen. Met deze uitbreiding hopen we ook de 57-plusser die wil doorstromen naar een nieuw thuis vaker te kunnen helpen aan een passende hypotheek.”

Tijdelijk Tekort Regeling

Lot volgt de seniorenpropositie van NHG voor hypotheken met en zonder NHG. Buursink: “Dit houdt in dat er kan worden getoetst op basis van werkelijke lasten in plaats van annuïtaire lasten. De maximale verstrekking is 80% van de marktwaarde. Een kortere rentevaste periode met een minimum van 10 jaar is mogelijk wanneer de leeftijd van de jongste aanvrager aan het einde van de rentevast periode minimaal 85 jaar is. Ook bieden we de Tijdelijk Tekort Regeling aan, een oplossing voor situaties waarin slechts één van de aanvragers de AOW-leeftijd bereikt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.