Lot Hypotheken verstrekt in eerste jaar 4.000 hypotheken

0

Zaterdag vierde Lot Hypotheken haar eerste verjaardag. Binnen één jaar heeft het jongste hypotheeklabel van NIBC Bank al 3% marktaandeel in de NHG-markt behaald en biedt Lot Hypotheken sinds november ook hypotheken aan zonder NHG.

Op 13 februari 2020 zag Lot Hypotheken het levenslicht. Bij de start was Lot op alles voorbereid, behalve op een pandemie. Het werd een bewogen, maar succesvol eerste jaar waarin het nieuwe label goed werd ontvangen door de markt. Lot Hypotheken heeft op haar eerste verjaardag 3% marktaandeel in de NHG-markt behaald en biedt sinds november ook hypotheken aan zonder NHG.

Terugkijkend op afgelopen jaar is Saskia Buursink, commercieel directeur Lot Hypotheken, erg tevreden met de resultaten die zij hebben behaald: “We bevinden ons in een bijzondere, zeer competitieve markt. De rentes zijn historisch laag en de prijsconcurrentie is enorm. Toch hebben we qua aangevraagde hypotheken 3% marktaandeel in de NHG-markt weten te behalen en hebben we onze propositie al uitgebreid naar de niet-NHG markt. We hebben 4.000 hypotheken verstrekt in ons eerste jaar. Een resultaat waar we trots op zijn en de komende jaren in willen blijven groeien.”

Label voor blije mensen

Als nieuwkomer biedt Lot een eenvoudig, snel en efficiënt hypotheekproces. Het is dan ook een hypotheeklabel voor blije mensen, zegt Buursink. “Of dat nu adviseurs zijn of de eindklanten. Ons acceptatieproces is voorspelbaar en verloopt soepel, met zo min mogelijk gedoe voor iedereen. We beoordelen alles binnen 1 dag, hebben een korte stukkenlijst en maken gebruik van data uit externe bronnen. Daarnaast kennen we een persoonlijke aanpak. Zo werken we met een vast team Lot-specialisten dat aanspreekpunt is voor adviseurs en kiezen we voor telefonisch contact in plaats van een (standaard)mail als we iets willen bespreken. Het afgelopen jaar is uit onderzoek gebleken dat dit echt wordt gewaardeerd. We haalden een NPS van +55 onder intermediairs en een NPS van +35 onder consumenten.”

Resultaten en toekomstplannen

Een vliegende start dus voor Lot Hypotheken. Maar ook voor 2021 staat er weer het nodige te gebeuren. “Wij blijven optimaliseren en innoveren”, aldus Buursink. “In 2021 gaan we verder investeren in een duurzame woningmarkt en onze rol als geldverstrekker nog meer waarmaken. Zo zijn we samen met ketenpartners aan het kijken welke diensten en tooling we kunnen inzetten om verduurzaming nog gemakkelijker en vanzelfsprekender te maken. Daarnaast blijft een klantgericht en efficiënt proces enorm belangrijk, ook als we meer doelgroepen gaan bedienen. Datadriven hypotheekacceptatie speelt daarin een belangrijke rol. Daarom zijn we nu stappen aan het zetten op het gebied van verdere bronontsluiting.”

Doorgroeien naar 5% marktaandeel

De funding van Lot Hypotheken is momenteel afkomstig van drie investeerders (waarvan twee Nederlands) en van NIBC Bank. Dat aantal zal verder groeien. Daarnaast wil het label dit jaar naar 5% marktaandeel in de NHG-markt doorgroeien en ook voor niet-NHG moet een gelijk percentage in de komende jaren werkelijkheid worden. “We hopen dat het succes van ons eerste jaar ook in de toekomst zal zorgen voor veel blije adviseurs en klanten”, besluit Buursink.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.