Lot Hypotheken: 10-jaars rente onder 1 procent

0

De nieuwe hypotheekverstrekker Lot Hypotheken introduceert als eerste een 10-jaars rente onder de 1%. De dochter van NIBC Bank rekent bij de introductie voor hypotheken met NHG een 10-jaarstarief van 0,99%.

Saskia Buursink, verantwoordelijk voor marketing & sales bij Lot: “Hoewel langere rentevaste periodes van 20 en 30 jaar populair zijn, kiest nog een substantieel deel van de hypotheeksluiters voor een kortere rentevaste periode, blijkt uit marktcijfers. Zo wordt in de NHG-markt circa 25% van alle hypotheken gesloten met een rentevaste periode van 10 jaar.”

Duurzaamheid

Lot zegt duurzaamheid belangrijk te vinden. Buursink: “Dat is terug te zien in het productaanbod en in de manier waarop wordt gewerkt. Zo wordt met digitale communicatie papierwerk voorkomen. Alle klanten krijgen bovendien bij het afsluiten van een hypotheek de mogelijkheid voor een gratis energiebespaarrapport met advies hoe hun woning duurzamer te maken. Daarnaast kunnen klanten met de speciale duurzaamheidshypotheek extra lenen voor energiebesparende maatregelen tegen een lagere rente van slechts 0,5%.”

Funding

Buursink: “De funding is afkomstig van twee gerenommeerde Nederlandse investeerders, met wie we strategische partnerships zijn aangegaan, en van NIBC Bank. De hypotheken van Lot zijn verkrijgbaar via een geselecteerd aantal intermediairs. Om een goede dienstverlening te kunnen bieden aan klanten en adviseurs, werkt Lot samen met Nationaal Hypotheek Loket en Stater voor de verwerking en het beheer van de hypotheken.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.