Lloyds Bank stopt papierstroom

0

Lloyds Bank stuurt voortaan alle hypotheekinformatie aan haar klanten alleen nog via de digitale weg. Voor klanten die dat uitdrukkelijk wensen, blijft wel een mogelijkheid bestaan om de informatie ook op papier te blijven ontvangen.

Met het digital-only-principe bespaart de kredietverstrekker naar eigen zeggen jaarlijks meer dan 240.000 enveloppen met meer dan 1 miljoen vellen A4 papier. De laatste jaren werden overzichten van bouwdepots, jaaroverzichten en mutaties zowel digitaal als op papier naar de klant gestuurd.

Joyce Ros, Head of Operations Lloyds Bank: “Het wordt voor klanten nu ook eenvoudiger om bepaalde documenten door te sturen naar de financieel adviseur. Die heeft dan de zekerheid dat de informatie correct, compleet en actueel is. De mogelijkheid om adviseurs rechtstreeks toegang tot klantdata te geven wordt nog onderzocht. Dat blijkt best een complexe vraag te zijn. Wij denken in de loop van 2020 datadeling op een verantwoorde manier verder te kunnen vormgeven.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.