Lloyds Bank rekenhulp aflossingsvrije hypotheek

0

Lloyds Bank gaat klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief een digitale rekenhulp aanbieden, om hen te stimuleren de scenario’s voor hun toekomstige financiële situatie te verkennen. Met deze tool komt de klant erachter wat hun positie is aan het einde van de looptijd van de hypotheek.

De rekenhulp is ontwikkeld in samenwerking met Stater en zal in de nabije toekomst ook door andere geldverstrekkers ingezet gaan worden. De digitale rekenhulp helpt klanten inzicht te krijgen in de toekomstige betaalbaarheid van hun woonlasten, ook wanneer het inkomen door pensionering is gedaald. Na invulling van inkomens- en pensioengegevens, vermogen en financiële verplichtingen, krijgt de klant een realistische berekening van zijn (toekomstige) financiële situatie voorgelegd. Vervolgens wordt grafisch weergegeven bij welke leningdelen potentieel problemen kunnen optreden met de betaalbaarheid.

Probleemoplosser

Klanten van Lloyds Bank vinden de rekentool in hun persoonlijke ‘Mijn Hypotheek’ omgeving. Als de klant constateert dat in de toekomst mogelijk betaalbaarheidsproblemen ontstaan, dan wordt hij gestimuleerd om via verschillende opties te onderzoeken welke oplossing het beste past bij zijn situatie, wensen en voorkeuren. De klant heeft dan de mogelijkheid om te kiezen voor eenmalige of periodieke terugbetaling of aanpassing van de hypotheek en kan daar direct mee beginnen. Als de klant advies nodig heeft dan wordt hij doorverwezen naar het onafhankelijk intermediair.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.