50 jaar Lloyds Bank Nederland

0

Lloyds Bank viert deze maand dat het vijftig jaar geleden de oversteek naar Nederland maakte. Op 1 september 1966 opende de bank haar eerste vestiging aan het Damrak in Amsterdam. Anno 2016 heeft de bank zo’n 100.000 hypotheek-, spaar- en corporate klanten en werken er ruim 100 mensen.

Een halve eeuw is historisch gezien maar korte periode voor Lloyds Bank. De historie van de bank gaat terug tot 1765, toen een knopenmaker en een ijzerhandelaar samen met hun zoons 2.000 Engelse ponden investeerden en Taylors & Lloyds (private banking) begonnen in Birmingham. De gezamenlijke geschiedenis van de groep gaat zelfs terug tot 1695 met de oprichting van Bank of Scotland.

Lloyds Bank in Nederland

Lloyds Banking Group is sinds 1966 actief in Nederland met bancaire producten en diensten voor consumenten en bedrijven. In dat jaar, precies 50 jaar geleden, fuseerde de bank met de Nederlandse Arnold Gillissen Bank en haar dochtermaatschappijen, waarmee vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam werden geopend en de start van het huidige Lloyds Bank in Nederland een feit werd.

Na een reeks van fusies en overnames veranderde in 1986 de internationale naam uiteindelijk in Lloyds Bank. In 2009 gingen Lloyds Bank en Bank of Scotland samen verder als Lloyds Banking Group. Alle Nederlandse vestigingen zijn inmiddels samengegaan in één vestiging aan De Entree in Amsterdam.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.