Lindenhaeghe wil duidelijkheid over PE-examens

0

Lindenhaeghe dringt er bij het CDFD op aan zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen over de aanpassingen binnen het vakbekwaamheidsbouwwerk en de gevolgen hiervan voor de PE-examens.

Volgens de opleider wankelt het vertrouwen in het vakbekwaamheidsbouwwerk. “Niet omdat er (misschien) wijzigingen in de PE- en/of Wft-structuur komen, we weten inmiddels dat die er komen, maar omdat er onduidelijkheid is over wanneer die wijzigingen ingaan. Het gaat hier over de discussie die momenteel gaande is rondom de PE Basis en de PE Consumptief krediet. Moet adviseurs nou wél of niet examen doen in de periode 1-4-2017 tot 1-4-2019? We kunnen daar kort over zijn. Ja, ze moeten die PE-examens doen. Dat bevestigt ook het CDFD. Want zolang er nog géén nieuwe regels zijn, gelden de oude regels, is het standpunt. We kunnen ons echter wel voorstellen dat adviseurs even wachen met het boeken van deze PE’s.

Lees hier het hele artikel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.