Lindenhaeghe neemt 3Masters en Kers & Partners over

0

Lindenhaeghe neemt opleiders 3Masters en Kers & Partners over. Het opleidings- en exameninstituut versterkt met de overnames met name de positie binnen de zakelijk adviesmarkt. Algemeen directeur Ewald Bary: “Dit geeft een nieuwe impuls aan onze missie om rechterhand te worden van alle financieel professionals in Nederland.”

Bary: “Als we kijken naar de markt van de zakelijke financiële dienstverlening, dan is er sprake van een verschuiving van de adviesvraag. Lag het zwaartepunt voorheen nog bij de (groot)bank, dan zien we nu dat de zakelijke klant het intermediair steeds meer weet te vinden. Inmiddels is maar liefst 90% van de bedrijven klant bij een onafhankelijk financieel adviesbedrijf.”

Rechterhand

“Als rechterhand van financieel professionals verzorgt Lindenhaeghe al jaren de complete ontwikkeling voor het onafhankelijk intermediair”, zegt Bary. “Met een Wft/PE-marktaandeel van bijna 50% en een gemiddelde beoordeling van de trainingen met een 8,6 op Springest – een onafhankelijke vergelijkingssite voor opleiders – spelen we een belangrijke rol bij het opleiden van de intermediaire adviseur. Onze warme band met het intermediair is te verklaren uit het feit dat de oprichters van Lindenhaeghe zelf een intermediaire achtergrond hebben. Daarnaast zijn wij al geruime tijd opleidingspartner van de grootste brancheorganisatie van het intermediair, Adfiz. De stap naar een breder aanbod, waarvan ook de financieel adviseur zakelijk kan profiteren, is een logische aanvulling op onze dienstverlening.”

Zakelijke adviesmarkt

De overname van opleiders 3Masters en Kers & Partners sluit aan bij de wens van Lindenhaeghe om intermediairs die zich bezighouden met zakelijk verzekeren en zakelijke financieringen nog beter te ondersteunen. 3Masters en Kers & Partners beschikken beide over een uitgebreid assortiment (maatwerk)opleidingen en trainingen, die inspelen op de ontwikkelbehoefte van de allround zakelijk adviseur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.