Lindenhaeghe lanceert thuisexamens

0

Opleidings- en Exameninstituut Lindenhaeghe zet in op het afnemen van toetsen onder examencondities op afstand. Vandaag is de inschrijving gestart voor een aantal bovenwettelijke examens-op-afstand, zoals de examens voor Schuldhulpverlener en Financieel Echtscheidingsadviseur.

De mogelijkheid tot examens op afstand volgt op de eerdere lancering van de Virtual Classrooms. Algemeen directeur Ewald Bary: “De eerste Online Proctoring faciliteiten zijn inmiddels operationeel. Professionals die een online examen boeken, starten zelf thuis het examen op. Een surveillant (proctor) houdt op afstand toezicht en zorgt voor de identiteitscontrole van de kandidaten terwijl zij examen doen. Middels een ingenieus controlesysteem wordt de examenkandidaat gevolgd tijdens het maken van het examen. Het enige wat nodig is, is een laptop met camera, microfoon en internet.”

Uitbreiding in de toekomst

De mogelijkheid om examen-op-afstand te doen, zal ook na de coronacrisis blijven bestaan. Het is de bedoeling dat het aantal examens dat middels proctoring afgelegd kan worden, in de nabije toekomst wordt uitgebreid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.