Lindenhaeghe gaat virtueel opleiden

0

Met de lancering van Virtual Classrooms wordt morgen het startsein gegeven voor het nieuwe opleidingsaanbod van Lindenhaeghe, waarbij digitaal lesgeven het uitgangspunt is. Zowel (verplichte) Wft-opleidingen als verschillende vak- en vaardigheidstrainingen worden gefaseerd digitaal uitgerold.

Lindenhaeghe sloot vorige week maandag de (fysieke) deuren als gevolg van de coronacrisis. Alle opleidingen en examens werden geannuleerd. De dag erna kon al een pilot worden gedraaid met de Examentraining Wft Vermogen voor medewerkers van Talent & Pro. Lindenhaeghe-trainer Angelo Geurts nam zijn cursisten op interactieve wijze mee in theorie én praktijk.

De reacties op deze eerste Virtual Classroom waren zeer positief, zegt Ewald Bary, algemeen directeur van Lindenhaeghe. “Deze nieuwe situatie vraagt om een nieuwe aanpak. Het uitgangspunt is dat onze klanten onze opleidingen en trainingen zoveel mogelijk kunnen blijven volgen. We hebben veel ervaring met online trainen, dus we kunnen hierin snel schakelen. Zo hebben wij inmiddels verschillende klassikale opleidingen, zoals Echtscheidingsadviseur, Erkend Hypotheekadviseur en Estate Planner omgezet naar Virtual Classrooms. Zo kunnen deze ingeplande opleidingen toch doorgaan.”

Toekomst naar het heden halen

Naast het omzetten van reeds geplande trainingen naar Virtual Classrooms komt de opleider ook met een nieuw aanbod: verschillende Wft initiële opleidingen, CDD en Client Officer staan op de planning om middels Digital Classrooms uit te rollen. Het plan om trainers op interactieve wijze ‘bij de klant thuis’ te laten komen, wordt op deze manier door Lindenhaeghe versneld doorgevoerd.

Ook vaardigheidstrainingen voor financials worden gedigitaliseerd. Bary: “Deze nieuwe werkelijkheid vraagt om specifieke skills. Met ons aanbod Persoonlijke Ontwikkeling voor financials spelen we daarop in. Denk aan trainingen op het gebied van Harvard Onderhandelen en Klantgericht Telefoneren. Deze zijn prima thuis te volgen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.