Lijfrente-uitkeringen in polis stijgen sneller dan in bancaire varianten

1

In een jaar tijd is het marktbeeld voor uitkerende lijfrentes volledig omgeslagen ten gunste van de verzekerde varianten, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView. De gestegen rentes pakken uit in het voordeel van verzekeraars, ondanks dat een polis hogere kosten heeft dan een bancaire lijfrente.

De verzekerde profiteert van een ingerekende sterftekans. Bij overlijden vervalt het nog niet uitgekeerde saldo aan de verzekeraar. In ruil hiervoor ontvangt de verzekerde een hogere uitkering, zolang deze leeft. Ook is de rentevergoeding die verzekeraars geven aanzienlijk harder gestegen dan bij bancaire lijfrentes het geval is. Deze voordelen blijken momenteel ruimschoots op te wegen tegen de hogere kosten van een polis. Sinds de introductie van banksparen was de hoogste polisuitkering doorgaans lager dan de laagst mogelijke bancaire lijfrente. Dit beeld is dus radicaal veranderd. Hierdoor loont het om lijfrente-uitkeringen van zoveel mogelijk aanbieders met elkaar te vergelijken, zowel bancaire als verzekerde varianten.

Vijf sterren

In het Special Item Lijfrentes deelt MoneyView zoals altijd vijf sterren uit aan de beste producten.

  • Vijf sterren voor voorwaarden en prijsstelling van Direct ingaande lijfrentes: Reaal Zuivere Lijfrente
  • Vijf sterren voor voorwaarden van Lijfrente Sparen (opbouw): SNS Lijfrente Sparen
  • Vijf sterren voor voorwaarden van Lijfrente Beleggen (opbouw): Brand New Day Pensioenrekening en ZZP Pensioenrekening en De Goudse Beleggingslijfrenteverzekering
  • Vijf sterren voor prijsstelling van Lijfrente Beleggen (opbouw): Brand New Day ZZP Pensioenrekening, BrightPensioen en Meesman Indexbeleggen Pensioen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.