Lifetri Groep mag Klaverblad overnemen

0

Lifetri Groep mag Klaverblad Levensverzekeringen overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. Er blijft volgens de mededingingsautoriteit na de overname voldoende concurrentie over.

Volgens de ACM valt de transactie onder het concentratietoezicht zoals bedoeld in hoofdstuk 5 van de Mededingingswet. “Het betreft een concentratie in de zin van artikel 27, eerste lid, onder b, van de Mededingingswet. Wij hebben deze voorgenomen concentratie onderzocht. Een vergunning is niet nodig. De ACM heeft geen reden om aan te nemen dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.”

Beleggingsonderneming

Lifetri Groep is een particuliere beleggingsonderneming die een breed scala van fondsen beheert die in verschillende bedrijven beleggen door middel van overnames en bedrijfsherstructureringen. Lifetri biedt uitvaartverzekeringen in Nederland aan. Klaverblad Levensverzekeringen is een Nederlandse levensverzekeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in levensverzekeringen, met name uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.