Lifetri brengt pensioenadministratie en uitkeringen onder bij Visma Idella

0

Lifetri heeft Visma Idella gekozen als nieuwe pensioenadministrateur en uitvoerder voor de uitkeringen. Lifetri is een verzekeraar met een lange historie en opereert met een nieuwe naam als jonge speler in het opkopen van gesloten portefeuilles.

Rutger Zomer (foto), COO Lifetri Groep: “Als partner voor pensioen buyouts biedt Lifetri bedrijfspensioenfondsen die niet willen of twijfelen over invaren, innovatieve oplossingen aan die nauw aansluiten bij de wensen van hun deelnemers. In de oriëntatie naar een partner met bewezen technologie heeft Visma Idella aangetoond met haar schaalbare en flexibele oplossingen actief bij te kunnen dragen aan onze ambities. De deelnemers gaan dit ervaren door nog betere dienstverlening en innovatieve communicatie. Ook zijn we door deze samenwerking goed voorbereid op verhoogde interesse in buy-outs onder pensioenfondsen als gevolg hogere dekkingsgraden en de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.”

Groeiambitie

“Het bestuur van Lifetri stelt hoge eisen aan onze pensioenoplossingen door de behoeftes en wensen van de deelnemers en daarmee het pensioenfonds centraal te stellen”, zegt Zomer. “Met onze uitgebreide expertise op het gebied van pensioen en beleggen bieden wij meerdere relevante oplossingen met een moderne menselijke manier van communiceren. Wij hebben als relatief nieuwe verzekeraar de pensioenfondsen van Klaverblad en Allianz Nederland overgenomen. Gelet op onze groeiambitie hebben we in Visma Idella een toekomstbestendige en innovatieve partner gevonden die met digitale middelen de deelnemer op de eerste plaats zet.”

Partnership

Pauline Frens, Managing Director Visma Idella: “Ik kijk uit naar de samenwerking met Lifetri. Ook voor de administratie en distributie van gesloten portefeuilles geloven wij in ons partnership en richten wij ons op het bereiken van maximaal resultaat voor deelnemers in het nieuwe pensioenstelsel. Met de toevoeging van Lifetri aan ons ecosysteem bieden wij een alternatieve oplossing aan bedrijfspensioenfondsen die niet kunnen of willen invaren en meer naar gegarandeerde rechten bewegen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.