Lichte winststijging ASR

0

Het operationeel resultaat van ASR over het eerste halfjaar is licht gestegen naar 460 miljoen euro (H1 2022: 454 miljoen).

Bestuursvoorzitter Jos Baeten spreekt desondanks van een sterk eerste halfjaar. “Dat zien we onder andere terug in een toegenomen omzet, een stijging in de klanttevredenheid, hoge medewerkersbetrokkenheid en in financieel opzicht een robuust operationeel resultaat en sterke kapitaalcreatie.”

Aegon Nederland

“Terwijl onze dienstverlening aan klanten onverminderd doorgaat, wordt hard gewerkt aan de samenvoeging met Aegon Nederland”, zegt Baeten. “Op 4 juli konden we de transactie afronden. Daarmee is Aegon Nederland onderdeel geworden van ASR Nederland. De eerstvolgende stap in het samenvoegingsproces is de juridische fusie van de beide entiteiten. Deze is op zijn vroegst voorzien voor 1 oktober dit jaar. Daarna starten we met het daadwerkelijk samenvoegen van activiteiten.”

Sterke daling hypotheekproductie

De hypotheekproductie daalde van 2,3 miljard naar 1,4 miljard euro. Baeten: “Deze daling weerspiegelt de afgenomen vraag in de markt naar hypotheken als gevolg van gestegen rente. Het marktaandeel blijft gelijk. Nog voor de energiecrisis introduceerden we al de Verduurzamingshypotheek. Dit blijft een populair product onder klanten. In het eerste halfjaar van 2023 heeft 30% van de nieuwe hypotheekklanten óók een Verduurzamingshypotheek afgesloten. Uit onze gegevens blijkt, dat het overgrote deel van deze klanten de extra leenruimte ook binnen afzienbare tijd inzet voor de verduurzaming van hun woning. Nieuwe hypotheekklanten kunnen daarnaast sinds juni dit jaar terecht bij Energiebespaarders voor gratis energieadvies op maat en voor het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.