‘Letselproces in kaart voor meer inzicht in proces na een ongeval’

0

Slachtofferhulp Nederland en Achmea helpen mensen met (licht) letsel na een verkeersongeval aan betere informatie en online hulp.

Het tweede hulpmiddel dat zij samen ontwikkelden is nu live: Letselschadeproces in kaart. Dit geeft, volgens de initiatiefnemers, slachtoffers na een ongeval meer inzicht in het proces: van het ongeluk zelf tot en met afronding van de hulp met de verzekeraar. Bedoeld om houvast, handvatten en meer vertrouwen te geven om zelf de regie te kunnen nemen.

Onzekerheid

“Een verkeersongeval vindt onverwacht plaats en mensen met letsel komen dan vaak in een situatie waarin ze niet eerder zaten”, zeggen beide partijen. “Met onzekerheid over hun gezondheid en financiën. Ze hebben te maken met allerlei spelers: de betrokkene bij het ongeval, getuigen, politie, ambulance of doktersbezoek. Een situatie waarin mensen niet in hun beste doen zijn en tegelijkertijd wel willen dat het ook financieel goed geregeld wordt. Wat moet je allemaal met wie regelen? Wat kan je verwachten? Om antwoord te geven op die vragen hebben we het hulpmiddel het Letselschadeproces in kaart ontwikkeld. Van het ongeval zelf tot en met het afronden van de hulp en vergoedingen. Dit sluit aan bij de behoefte van slachtoffers om met goede informatie zelf regie te kunnen nemen en met vertrouwen hun schade te regelen. Zodat ze zich optimaal kunnen focussen op hun herstel.”

Schade in kaart tool

Eerder ontwikkelden Slachtofferhulp Nederland en Achmea samen de tool Schade in kaart. “Die brengt de hulp en vergoedingen na een verkeersongeval in kaart, toegespitst op iemands situatie. Mensen kunnen zelf controleren waar ze recht op hebt. Dat helpt mensen met licht letsel zelf de regie te houden tijdens gesprekken met de verzekeraar.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.