Leontine van der Goes nieuw lid tot raad van toezicht AFM

0

Minister Kaag van Financiën heeft Leontine van der Goes benoemd tot lid van de raad van toezicht (rvt) van de AFM.

De benoeming is per 1 juni 2023 en geldt voor een periode van vier jaar. Zij neemt de plek in van Wendy de Jong, die eerder dit jaar afscheid nam van de rvt. Van der Goes is zowel actief als toezichthouder bij diverse maatschappelijke en culturele instellingen, als uitvoerend werkzaam via haar eigen managementconsultantbureau. Zo is ze voorzitter van de raad van toezicht van ITA Internationaal Theater Amsterdam en vicevoorzitter van Verzetsmuseum Amsterdam. Via haar eigen bureau leidt Van der Goes organisatieveranderingstrajecten bij grote instellingen. In de afgelopen jaren gaf ze in dit kader leiding aan de invoering van duurzaamheidsregelgeving bij Robeco. Voordat ze voor zichzelf begon, vervulde ze diverse managementfuncties bij Rabobank en was ze werkzaam in het Equity Capital Markets-team van de bank. Van der Goes begon haar carrière bij NautaDutilh, als advocaat Ondernemingsrecht.

Samenstelling rvt

De rvt houdt toezicht op het beleid van het bestuur van de AFM en de algemene gang van zaken. Ook houdt de rvt toezicht op bedrijfsmatige en beheersmatige aspecten van de AFM, zoals de begroting. Behalve Leontine van der Goes bestaat de rvt per 1 juni uit Willemijn van Dolen (vicevoorzitter), David Voetelink en Rob Langezaal. Het proces van invulling van de vacature voor een nieuwe voorzitter van de rvt loopt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.