Leo Remijn (De Zeeuwse) na diagnose ALS: Amor fati

0

Voor de ALS Special sprak InFinance met Leo Remijn. De directeur van De Zeeuwse kreeg eind november 2022 in het UMC Utrecht de diagnose ALS te horen. In juli heeft hij zijn werkzaamheden noodgedwongen definitief neergelegd, nadat hij eerder het stokje had overgedragen aan zijn opvolger Edwin Ganzeman.

‘Een sociaal beleid in je bedrijf is belangrijk, die boodschap wil ik graag aan de lezer meegeven’

In 2008 werd Leo directeur bij De Zeeuwse in Middelburg, daarvoor was hij 25 jaar werkzaam bij ZLM Verzekeringen. Onderweg naar Middelburg ontvang ik een bericht van Leo: “Bereid je voor op een gesprek met iemand die je moeilijk kan verstaan. Je geduld wordt op de proef gesteld.” Die woorden komen binnen. Ik vind het fijn dat Leo mij in deze omstandigheid toch wil ontvangen voor zo’n persoonlijk gesprek. Hij gebruikt hiervoor de Latijnse uitdrukking ‘Amor fati’, die staat voor liefde voor het (nood)lot. Leo geeft daar met ‘het is wat het is’ zijn eigen interpretatie aan.

Leo Remijn leeft in het nu. Hij heeft geen bucketlist maar doet de dingen die hij fijn vindt en die op zijn pad komen. Op 31 oktober hoopt hij ook aanwezig te kunnen zijn bij het eerste ALS Financieel Diner, georganiseerd door en voor de financiële branche. Voor Leo is het opnieuw een stukje afscheid nemen van de branche waar hij zo lang werkzaam is geweest en waar de diagnose ALS voortijdig een einde aan heeft gemaakt.

De Zeeuwse in actie tegen ALS

Hij wilde geen officieel afscheid, maar koos in plaats daarvan om zijn afscheid als directeur te combineren met de diverse evenementen die zijn collega’s tot en met eind dit jaar organiseren om geld in te zamelen voor Stichting ALS.

Leo: “Er is veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en de behandeling van ALS. Voor mij komt het te laat, maar hoe mooi zou het zijn dat deze ziekte in de toekomst behandelbaar wordt. Dat de oorzaak wordt gevonden en dat er een medicijn komt. Ik voel me daar onmachtig bij en ik krijg oprecht warme gevoelens bij de initiatieven van mijn 90 collega’s bij De Zeeuwse en hoe daadkrachtig zij in actie komen. Samen met Stichting ALS Nederland willen we een bijdrage leveren aan een wereld zonder ALS.”

Lees hier het uitgebreide interview met Leo Remijn in de ALS Special. Een magazine waarin de branche een vuist maakt tegen ALS.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Alex Klein

Alex Klein is hoofdredacteur van InFinance, een crossmediaal platform voor financiële dienstverleners.